Kundcase: Akademibokhandeln och Bokus

Med över 100 butiker i Sverige och e-handel på akademibokhandeln.se samt bokus.com är Bokhandelsgruppen landets ledande bokhandelsaktör. I början av 2019 började Bokhandelsgruppen skicka digitala lönespecifikationer via Kivra till sina medarbetare. Här berättar Anita och Anders om sina erfarenheter av övergången.

imageblock bild bokus

Innan vi började med Kivra tillgängliggjorde vi lönespecifikationen genom inlogg till vårt lönesystem, HR+, och via e-post. Det gjorde att många medarbetare behövde komma in till arbetsplatsen för att ta del av sin lönespecifikation. När GDPR trädde i kraft kom vi fram till att det var enkelt och säkert att skicka lönespecarna i Kivra, säger Anita Jansson, HR-chef.

Idag fungerar arbetet med Kivra väldigt bra. Vi kan se att färre medarbetare frågar om lösenord till lönesystemet och jag upplever också att fler läser sin lönespecifikation. Vi har gjort den mer tillgänglig och våra medarbetare kan smidigt titta på den i mobilen när de går igenom sin viktiga post i Kivra, fortsätter Anita Jansson.

Att komma igång med Kivra gick över förväntan. Helt ärligt så var jag lite skeptisk först men när jag väl satte mig in i det så gick det hur bra som helst. Extra kul var det att se att 50% av våra medarbetare hade Kivra redan vid första körningen. Det blev en bekräftelse på att vi valde att erbjuda en kanal som de ville ha. Idag är det ca 90% av våra anställda tar idag emot sin lönespec i sin Kivra, säger Anders Nilsson, Lönekoordinator/HR-Administratör.