Så här gjorde SBAB

SBAB var ett av de företag som var tidiga med att ställa om till digital distribution via Kivra. Läs nedan hur de minskar miljöbelastningen samt ökar tillgängligheten och säkerheten i deras kundutskick med Kivra.

imageblock bild sbab

2015 började SBAB skicka digital post via Kivra till sina kunder. De första försändelsetyperna SBAB gav sina kunder möjligheten att ta emot digitalt var lånevillkor och avier och därefter har ytterligare försändelsetyper successivt lagts till. SBAB och Kivra har idag ett tätt samarbete och vi ser kontinuerligt över aktuella flöden och samarbetspartners som kan kopplas till distribution via Kivra.

Satsningen med Kivra ligger i linje med vårt uttalade fokus på hållbarhet. Med Kivra minskar vi miljöbelastningen samt ökar tillgängligheten och säkerheten i våra kundutskick.

Elizabet Jönsson, Privatmarknadschef på SBAB

SBAB har löpande kommunicerat om samarbetet med Kivra och sitt hållbarhetsfokus. Från information om Kivra i välkomstbrev för nya kunder, till information på hemsidan och i samtal med kunderna. Detta, tillsammans med Kivras användartillväxt, har gjort att många av SBAB:s kunder nu använder Kivra.

Se exempel på hur SBAB har kommunicerat om Kivra:

Landningssida om Kivra

Artikel i Finansliv

Kivra och SBAB firar 3 år tillsammans

Idag skickas ca 15 % av våra avier digitalt via Kivra, en siffra som stadigt ökar. Vi är stolta över att kunna bidra till en hållbar värld samtidigt som vi förenklar för våra kunder, säger Elizabet.

SBAB:s printpartner har tillsammans med Kivra löst de praktiska frågorna i samband med att SBAB anslutit till Kivra. SBAB har främst behövt göra en del anpassning av printfiler som skickas till printpartnern och delas upp på digital och fysisk distribution.

Sedan 2016 har SBAB:s medarbetare också möjlighet att ta emot sina lönespecifikationer i Kivra. Kivra är integrerade med de flesta stora lönesystemen, och genom samarbetet med Visma Enterprise och lönesystemet Agda PS kan samtliga SBAB-medarbetare ta emot sin lönespecifikation i Kivra.

Det är mycket positivt för våra medarbetare att kunna nå sina dokument via Kivra var de än befinner sig, även efter en avslutad anställning, avslutar Elizabet Jönsson.

Case SBAB - Iphones

Banker i Kivra

Ett urval av anslutna banker.

Logotyp för Nordea Finans.
Logotyp för SBAB.
Logotyp för Nordnet.
Logotyp för Collector Bank.
Logotyp för Skandia.
Logotyp för Forex.
Logotyp för Resurs Bank.
Logotyp för ICA Banken.
Logotyp för Ikano Bank.
Logotyp för BNP Paribas Cardif.

Fler case om hållbara utskick