Nå era gäldenärer digitalt

Med en öppningsgrad bättre än alla alternativ och 5.5 miljoner användare ett knapptryck bort är Kivra ett naturligt val för Sveriges Inkassobolag.

Receive payments faster in Kivra

Snabbare betalt

Fem dagar före förfallodatum – så tidigt betalas i genomsnitt fakturor skickade i Kivra. Åtta procent av dem betalas samma dag de skickas ut – snabbaste betalningen av alla tillgängliga metoder. Med andra ord kan ni förvänta er bättre kassaflöde, högre likviditet och tillgängligt kapital när det behövs.

Få betalt ännu snabbare med Swish

Där det går väljer en majoritet av kunderna att betala med Swish. Betalningen sker i snitt en dag tidigare än med andra metoder, men på vissa håll sker så många som 60 procent av betalningarna inom fem dagar efter utskick.

Vad kan ni skicka genom Kivra?

Inkassokrav, fakturor och påminnelser till kunder eller gäldenärer. Lönebesked till era anställda? Vad det än gäller skickar ni det smidigast genom Kivra.

Inkassokrav

Att skicka inkassokrav genom Kivra ger en ökad öppningsgrad och betalningsvillighet hos era gäldenärer.

Påminnelser

Med automatiska och logiska påminnelser kan ni vara säkra på att era kunder och gäldenärer aldrig missar eller glömmer bort en faktura eller inkasokrav.

CASE

Lowell ökade tillgänglig­heten med Kivras single sign-on

"När Kivra erbjöd SSO såg vi det som en självklarhet att koppla samman det till vår self-service-portal. Vi såg direkt en kraftig ökning av kunder som genom att klicka på bannern kommer till inloggat läge i Mitt Lowell."

Låt kunderna välja

Alla har olika preferenser. I Kivra kan ni låta era kunder och gäldenärer själva bestämma hur de vill hantera sina krav och fakturor.

Swish eller bankbetalning.

Lägg till Swish och ha kvar bankbetalning som alternativ. Låt era kunder välja själv – helt utan krångel.

Flexibla datum.

Kunderna kan betala direkt, på förfallodagen eller välja ett eget datum.

Delbetalning.

Gör det enkelt för kunderna. Med delbetalningar kan de själva välja om de vill betala hela fakturan, dela upp den i förvalda belopp eller välja egna belopp.

Kan Swish skapa upplevelsen av en tryggare inkasso?

På Lowell är svaret ja. Sedan de kopplade på Swish 2015 har de fått nöjdare kunder, ökad transparens och snabbare betalningar. Nu tar de nästa steg och erbjuder betalningsmetoden i Kivra. 

En sund kreditmarknad. Tre ord som ringar in Lowells målsättning som inkassobolag. För att uppnå den jobbar vi löpande med olika initiativ som ser till slutkunden och hens individuella ekonomiska situation. Och att göra det enkelt och smidigt att betala inkassokravet är en viktig del i ledet. 

Swish gör skillnad

Lowell introducerade Swish redan 2015 – något som gjort stor skillnad för kundnöjdheten. Mycket tack vare att handläggaren kan se betalningen direkt under samtalet, vilket i sig ger en känsla av trygghet och kontroll hos kunderna. Därför var det självklart för Lowell att vara snabba på bollen när Swishbetalningar i Kivra dök upp.

Kivra har gott renommé och i Sverige litar vi på plattformen nästan på samma sätt som på Mobilt BankID. Vi visste dessutom redan sen innan att kundresan blir så mycket bättre med Swish – och det kommer inte från oss utan från slutkunderna. Därför var vi väldigt nyfikna på att se utfallet på Swishbetalningar i Kivra, säger Jens Lindeblad, Head of Digital and Innovation på Lowell.

En win-win för alla

Antal Swishbetalningar i Kivra ökade lavinartat redan från start. Efter bara en månad gick över 60 procent av betalningarna via Swish, vilket gett positiv effekt för alla parter. Både Lowell och deras uppdragsgivare får betalningen snabbare samtidigt som vi förenklat betalningen för slutkunden – som direkt kan andas ut och känna att det hela är avklarat.

Idag förväntar sig kunder att Swish finns som betalväg. Ska du vara den som driver branschen i enkelhet, smidighet och kundresa är det här ett måste, avslutar Jens Lindeblad.

Inkasso forms

Better communication with Kivra Forms

Enkel fråga eller hel undersökning? Med tjänsten Formulär öppnar du upp för tvåvägskommunikation och kan samla in värdefull återkoppling.

Lätt att komma igång

Att komma igång med Kivra är superenkelt! Beroende på vad ni vill skicka finns det olika vägar att ta – här är tre av dem.

Försändelser
Ikon föreställande två personer som binds samman av två pilar i olika riktningar, för att visa att personerna kan dela information.

Kontakta er Integrationspartner

Skickar ni redan brev, fakturor eller annat genom en integrationspartner kan ni kontakta dem så hjälper de er igång.

Ikon föreställande ett dokument, till exempel ett lönebesked.

Aktivera i ert lönesystem

Om ni vill skicka ut lönespecifikationer genom Kivra kan ni enkelt aktivera det i ert nuvarande lönesystem. Kivra är anslutna till alla stora lönesystem i Norden.

Läs mer
Ikon föreställande kvinna.

Kontakta oss direkt

Ni kan alltid kontakta oss direkt så hjälper vi er att komma igång.

Kontakta oss