Beroende på vilket slags företag du ska deklarera för gäller olika regler och datum. Men för många företagare blir det i år enklare när förifyllda belopp automatiskt följer med in i din privata deklaration. Och med företagsbrevlåda i Kivra kan din företagsdeklaration bli ännu smidigare.

Deklarera som företagare

Smidigare deklaration för aktiebolag

Nyhet! Till inkomstdeklaration 2, 3 och 4 finns i år en dold fil tillsammans med deklarationen. Filen gör det möjligt för ett deklarationsprogram att automatiskt hämta upp de förtryckta beloppen. Deklarerar du i ett deklarationsprogram slipper du alltså fylla i belopp för hand. Det sparar tid och minskar risken för felskrivningar

För enskild näringsidkare och delägare i aktie- eller handelsbolag

Du kompletterar din inkomstdeklaration 1 med en bilaga där du redovisar ditt resultat av din enskilda firma eller delägarskap i ett aktie- eller handelsbolag. Det är samma deklarationsdag som för privatpersoner som gäller. I år är det den 3 maj. Eftersom du behöver komplettera din deklaration med en bilaga kan du inte få skatteåterbäring i april.

Skaffa företags­brevlåda

Det finns många fördelar med att skaffa en digital brevlåda till ditt företag. Få post digitalt i er Kivra. Digitalisera all fysisk post med Kivra+. Koppla upp er företagsbrevlåda direkt mot bokföringssystemet. Och skydda er mot bolagskapning.

Datum att ha koll på

Skatteverket har många datum som är viktiga att känna till för dig som företagare. Det kan vara olika datum för inlämning av inkomstdeklaration och momsdeklaration beroende på vilken företagsform du driver ditt företag i, omsättning och räkenskapsår. Läs mer på Skatteverkets webbplats.

Urval av viktiga datum

 • 18 januari
  Sista dag för redovisning och betalning av preliminär skatt, och redovisning av avdragen skatt och arbetsgivaravgift i en arbetsgivardeklaration. Det här återkommer varje månad under hela året.
 • 25 februari
  Sista dag att skicka in momsdeklaration för aktiebolag och förening som redovisar per helår och har haft EU-handel under beskattningsåret. Har du moms att betala ska den vara betald.
 • 3 maj
  Sista dag att skicka in företagsdeklaration för enskild firma eller delägare i handelsbolag.
 • 30 juni
  Sista dag att skicka in inkomstdeklaration två och tre på blankett.
 • 1 juli
  Sista dag att skicka in inkomstdeklaration 3 på papper.
 • 12 juli
  Sista dag att skicka in momsdeklarationen för aktiebolag och föreningar som redovisar per helår och deklarerar på blankett. Har du moms att betala ska den vara betald.
 • 2 augusti
  Sista dag att skicka in inkomstdeklaration 2 digitalt.
 • 17 augusti
  Sista dag att skicka in momsdeklarationen för aktiebolag och förening som redovisar per helår och via e-tjänsten. Har du moms att betala ska den vara betald.

Digital deklaration för företag

Det finns många fördelar med att deklarera digitalt. Med en företagsbrevlåda får du din deklaration tidigare än med pappersposten. Den är alltid lättillgänglig. Och dessutom sparar du på miljön.