Covid­bevis i Kivra

Nu kan du som vaccinerat dig eller testats negativt mot Covid-19 beställa ditt covidbevis digitalt. Begär du ut ditt covidbevis digitalt och har Kivra kommer det automatiskt dit. Ännu en viktighet samlat i din Kivra.

Vad är covid­beviset?

Covidbeviset, ibland kallat vaccinpass, vaccinationsintyg eller vaccinbevis, är ett bevis på att du har vaccinerats eller testats negativt mot Covid-19. Det är utformat för att möta internationella krav och för att underlätta utlandsresa. Sveriges regering har beslutat att covidbevisen ska kunna utfärdas digitalt.

Det är E-hälsomyndigheten, DIGG och Folkhälsomyndigheten som står bakom den kostnadsfria e-tjänsten Covidbevis, på uppdrag av regeringen. Det finns tre olika typer av covidbevis för dig som ska ut och resa:

 1. Vaccinationsbevis. Enklast och smidigast, där du heller inte belastar vården i onödan.
 2. Testbevis. Du kan läsa mer om hur det funkar här nedan.
 3. Tillfrisknandebevis. För dig som haft Covid-19 och tillfrisknat. EU:s regler om hur det ska vara utformat gör att inte alla kan få det utskrivet. Läs mer på E-hälsomyndigetens sida om tillfriskandebevis.

Så här funkar det med covidbevis och negativt covidtest

Om du inte är vaccinerad kan du ändå få ett covidbevis om du tar ett negativt covidtest. Det finns dock vissa riktlinjer för att få ditt covidbevis vid testning.

 • Det måste vara ett nytaget test och vara taget hos behörig hälso- och sjukvårdspersonal eller annan kvalificerad testpersonal. Självtest är inte giltiga.
 • Vårdgivaren måste vara ansluten till tjänsten Covidbevis. På E-hälsomyndighetens hemsida kan du se vilka vårdgivare som är anslutna

Tänk på att kolla upp vilka regler som gäller för landet du ska besöka. Det är upp till varje land hur länge ett negativt covidtest är giltigt.

När du tagit ditt test och det är ett negativt provresultat skickas resultatet till E-hälsomyndigheten, där det automatiskt skapas ett covidbevis. Om du har en digital brevlåda, som Kivra, skickas resultatet direkt dit.

Du kan läsa mer om riktlinjer vid covidtest hos E-hälsomyndigheten.

Covidbeviset består av en QR-kod, information om vaccinet, datum för vaccineringen eller covidtestet samt dina personuppgifter.

Resa med Covidbeviset

Covidbeviset underlättar för dig som ska resa inom EU, men det är upp till varje land att bestämma vad som gäller för inresa i landet. Du ansvarar själv för att kontrollera att du uppfyller inresekraven.

Nu kan du även få dina barns vaccinationsbevis i Kivra

Har du minderåriga barn som blivit vaccinerade mot Covid-19 kan du numera få deras covidbevis direkt i ditt Kivra. Bekvämt när ni ska ut och resa tillsammans. Så här gör du för att hämta barnens bevis till ditt Kivra:

 1. Logga in på Covidbevis.se med din e-legitimation
 2. Nu får du valet att antingen hämta covidbevis för ditt barn eller dig själv
 3. Fyll i barnets personnummer så kontrolleras det mot Skatteverket att du är barnets vårdnadshavare
 4. Barnets covidbevis skickas till ditt Kivra

Barn som fyllt 16 år och har e-legitimation kan, med målsmans medgivande, själv skaffa Kivra och därmed hämta hem sitt covidbevis på Covidbevis.se.

Så länge gäller Covidbeviset

Hittils har Covidbeviset haft en giltighetstid på 90 dagar innan du måste förnya det, men från den 1 oktober förlängs det till 180 dagar. Det gäller dock enbart covidbevis du hämtar ut efter den 1 oktober.

 • Covidbevis du hämtat ut innan den 30 september gäller i 90 dagar.
 • Covidbevis som hämtas ut mellan den 1 oktober till och med den 31 december 2021 gäller 180 dagar.

Ska du resa inom kort, till exempel på höstlovsresa, är det dags att beställa eller se över ditt eller ditt barns befintliga covidbevis. Annars kan du vänta med att beställa innan det är dags att resa nästa gång. Läs mer i E-hälsomyndighetens artikel här

Väljer du som har Kivra att begära ut ditt Covidbevis skickas det automatiskt till din Kivra. Har du inte Kivra? Skapa konto

Med Covidbeviset i Kivra har du alltid ditt vaccinationsintyg tillgängligt i mobilen närhelst du behöver det, även när du saknar internetuppkoppling.

Covidbevis i Kivra – så kommer det fungera

Se filmen om hur processen för att få ett Covidbevis kommer att gå till.

Få ditt Covidbevis i Kivra

Så här funkar det när du vaccinerat dig

 1. Inom sju dagar efter du vaccinerat dig rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.
 2. Beställ ditt bevis på covidbevis.se. Du behöver BankID eller annan giltig svensk e-legitimation för att logga in.
 3. Covidbeviset skickas automatiskt till din Kivra i form av en QR-kod tillsammans med dina personuppgifter, information om ditt vaccin samt när du blev vaccinerad.
 4. Nu har du ditt Covidbevis samlat bland dina andra viktigheter och tillgängligt att visa upp när du behöver. Även när du saknar internetuppkoppling.

Exempel på hur ett vaccinationsbevis kan se ut i Kivra.

Fördelar med covid­bevis i Kivra


Det finns flera fördelar med ett digitalt covidbevis i Kivra.

Ikon föreställande en jordglob med en ospecificerad plats utmärkt med knappnål.

Alltid tillgängligt

Med Kivras app har du alltid covidbeviset tillgängligt i mobilen. Även när du inte är uppkopplad mot internet.

icon72-secure

Säker inloggning

Med Mobilt BankID kan bara du öppna covidbeviset

Bild på en användare inuti en cirkel.

Allt samlat

Alla dina viktigheter samlat på ett ställe

Vård­information i Kivra

Anslutna regioner och vårdbolag

Redan idag skickas information och vårdkallelser i Kivra. Flera av landets regioner och privata aktörer har anslutit sig till digitala brev. Det betyder att det redan finns en säker plattform som miljontals användare är bekanta med. Det är en fördel om exempelvis information om tidsbokning för vaccination ska skickas effektivt och säkert.

Kan du få vårdinformation i Kivra?

Flera av landets regioner och vårdbolag är anslutna för att skicka digital post i Kivra, men inte alla. Här kan du se om regionen du bor i är ansluten.