September: Sergel, stafett och smartare företagande

Nyhet

Publicerat 6 september 2022

Startgroparnas månad är här. På Kivra blickar vi framåt med snabba betalningar, stafettöverlämning och rekord i antal företagsanvändare. Dessutom, 889 sparade träd och en crash course i Kivra.

Sergel Kredittjänster får snabbare betalt med Swish

Betala med Swish i Kivra? I våras blev det verklighet. Först ut att erbjuda Swish-betalning var Sergel Kredittjänster, som på kort tid sett goda resultat.

» Vi är väldigt nöjda med hur det gått med Swish i Kivra. Vi ser att det direkt tagit nästan 20 procent av våra inkommande betalningar, vilket är lika mycket som våra övriga Swish-kanaler tillsammans «, säger David Nilsson Nannini, Head of Product på Sergel Kredittjänster.

Genom att erbjuda Swish ville Sergel Kredittjänster göra det enklare att betala fakturan – något man nu lyckats med sett till siffrorna. I augusti stod Swish för en majoritet av alla betalningar till Sergel Kredittjänster via Kivra.

För Sergel Kredittjänster innebär Swish inte bara att pengarna kommer fram omedelbart, det har också lett till att fler betalar sina fakturor tidigare. Så många som 60 procent betalar nu fakturan inom fem dagar, vilket är en ökning med elva procent.

Pressmeddelande från Sergel Kredittjänster

----------

Kivra förbereder för stafettväxling på VD-posten

2019 tog Anna Bäck över stafettpinnen som VD. Sedan dess har Kivra vuxit med 2,5 miljoner användare och tiotusentals avsändare, samtidigt som Kivra som företag och tjänst utvecklats mycket. Bland annat genom att Kivra har förflyttat sig från att enbart erbjuda en digital brevlåda till att nu vara en bättre plats för fler viktigheter såsom kvitton, vaccinationsbevis mm. Då Anna redan nu meddelar att hon avser att lämna under 2023 kan styrelsen, med vår styrelseordförande Stefan Krook i spetsen, i lugn och ro rekrytera en ny VD.

» Jag är otroligt stolt över den positionen vi har tagit oss till, men när jag blickar framåt ser jag att jag kommer vilja gå vidare inom ett år. Jag älskar verkligen Kivra och dessutom har jag känt Stefan i närmare 25 år sedan vi jobbade tillsammans i slutet av 90-talet. Så för mig är det lika naturligt som viktigt att det nu blir en riktigt bra stafettväxling. Jag kommer fortsätta leda bolaget och under tiden kan styrelsen i lugn och ro inleda arbetet med att hitta personen som jag kommer lämna över stafettpinnen till «, säger Anna Bäck, VD Kivra.

----------

Företagsbrevlådan ökar i popularitet – över hundra tusen användare

Ni vet väl om att ni kan skicka brev och fakturor till era företagskunder genom Kivra? Över hundra tusen småföretagare har nu skaffat Företagsbrevlåda i Kivra. Där kan de ta emot alltifrån digital myndighetspost till brev och fakturor från företag och organisationer som ni.

Och detta är bara början. Kivra storsatsar nu på att utveckla Företagsbrevlådan. Vi vill underlätta ytterligare för Sveriges småföretagare att digitalisera och effektivisera sina administrativa processer. Redan idag finns möjligheten för posten att föras vidare direkt in i företagarens bokföringssystem, men vi jobbar intensivt för att utöka med fler integrationer av detta slag. Håll utkik efter nya lösningar och tjänster som är på ingång under 2022.

Hundra tusen företagare väntar redan på att ta emot digitala utskick – hör av er så hjälper vi er nå dem.

---------

Ett smörgåsbord av lösningar – välkommen på crash course i Kivra

Vad kan vi göra för er som avsändare eller partner? En hel del, vågar vi påstå. Kivra är mycket mer än digitala brev. För att ni ska kunna maxa nyttan med oss har vi satt ihop en snabb crash course för smartare företagande. Anmäl er till ett eller alla våra webinar här.

Vi pratar gärna vidare! Fyll i en intresseanmälan eller maila oss på sales@kivra.com.