DOZ Apotek först ut bland apoteken med digitala kvitton

Pressrelease

Publicerat 3 november 2022

DOZ Apotek inleder nu som första apoteksaktör ett samarbete med Kivra. Genom samarbetet kan alla medlemmar hos DOZ Apotek enkelt få sina kvitton digitalt. Samarbetet går i linje med DOZ Apotek övergripande målsättning att erbjuda en utmärkt kundupplevelse och minska miljöpåverkan.

DOZ Apotek går i bräschen för digitala kvitton
I varje bransch behövs en vägvisare. Genom att gå i bräschen för apotekssektorn skapar DOZ Apotek en smidigare kundupplevelse. Kvittot sparas automatiskt i Kivra, utan risk att tappas bort i fickor eller tvättmaskiner.

- Borttappade eller kastade kvitton tycker vi känns både onödigt och inte speciellt bra för miljön. Därför är vi stolta över att vara först i apoteksbranschen med att erbjuda kvitton i Kivra. Dessutom är vi extra glada att kunna erbjuda denna tjänst till våra medlemmar som ett mervärde och en smidigare shoppingupplevelse, säger Jessica Rösth, Produktionsledare på DOZ Apotek.

På Kivra ser man positivt på att ytterligare en bransch ansluter sig till nya sättet att hantera kvitton.

- Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet. Dels för att våra användare har efterfrågat just apotekskvitton, men även för att DOZ Apotek är så pass framåtlutade och vill digitalisera ännu mer, säger Anna Bäck, VD på Kivra.

Kvitton först ut – men fler tjänster på gång
Allt mer digitaliseras i samhället, till fördel för både människa och miljö. För DOZ Apotek är kvitton först ut, men fler tjänster är under utveckling.

- Att få sitt apotekskvitto digitalt skapar såklart ett värde för oss som företag, våra medlemmar och samhället i stort. Vi drivs ständigt av utveckling så vi ser fram emot att utveckla samarbetet med Kivra och digitalisera ännu mer, för att förenkla för våra medlemmar. Vi vidareutvecklar redan nu vårt samarbete med Kivra inom fler områden, säger Stig Tornell, VD på DOZ Apotek.